Ege Postası
Geri

18 Aralık tarihine dikkat çekildi: İl başkanlığı için kritik zirve 

CHP Genel Merkezi’nin il, ilçe ve belde başkanlarının milletvekili olmak için istifa etmelerine ilişkin gönderdiği genelge sonrası CHP kulislerinde il başkanlığı hareketliliği devam ediyor. Vekil adayı olmak için istifasına kesin gözüyle bakılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in ardından il başkanlığı koltuğuna oturacak ismin kim olacağı da merak edilirken il yönetiminden bazı isimlerin flaş bir hamle yapacağı ileri sürüldü. Edinilen bilgilere göre; il yönetim kurulu, yeni başkan için dışarıdan atama yapılmasına karşı çıkarken il yönetim kurulu içinde bir oylama yapılmasına sıcak bakıyor. Öte yandan; il yönetiminden bazı isimlerin başkanlık için bugün kritik bir toplantı yapacağı öğrenilirken 18 Aralık tarihine dikkat çekildi.
18 Aralık tarihine dikkat çekildi: İl başkanlığı için kritik zirve 
Haberler / Yerel Politika
5 Aralık 2022 Pazartesi 11:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Haziran 2023’te yapılması planlanan genel seçimler öncesi, CHP Genel Merkezi’nin geçtiğimiz günlerde il, ilçe ve belde başkanlarının milletvekili olmak için istifa etmelerine ilişkin gönderdiği genelge sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in istifasına kesin gözüyle bakılırken il başkanlığı koltuğuna oturacak isme ilişkin hareketlilik devam ediyor. 

Başkanlık için birçok adayın ismi geçerken yeni başkanın il yönetimi içinden biri olması ve yönetim dışından biri olması noktasında örgütün iki kutba ayrıldığı belirtildi. 

İL YÖNETİMİNDEN KRİTİK TOPLANTI

Öte yandan; Cuma günü il yönetim kurulundan bazı isimlerin İl Başkanı Yücel’e başkanlık konusunda sitemde bulundukları ifade edili.

İl yönetiminin başkanlık için dışarıdan atama formülüne sıcak bakmadığı ve yeni başkanın il yönetiminden seçilmesi gerektiği ve bu yönde çalışmalar yapacakları öğrenildi.

İl başkan yardımcılarından Çağdaş Kaya, Özcan Durmaz ve Çetin Özdemir’in bugün bir araya gelerek il yönetiminden bir il başkanı çıkması içn istişare edecekleri belirtildi.

Yeni il başkanının il yönetim kurulu içinden seçilmesi için yönetim kurulundan bazı isimlerin hamle yapacakları ve yeni başkan için il yönetim kurulunda yapılacak seçimle belirlenecek ismin arkasında duracakları öğrenildi.

KRİTİK KARAR 18 ARALIK

Diğer yandan; İl Başkanı Yücel’in istifa için genelgede belirtilen son tarih olan 26 Aralık gününü bekleyeceği kulislerde konuşulurken 18 Aralık tarihine dikkat çekildi.

Resmi seçim tarihinden tam 6 ay önce olan 18 Aralık tarihine kadar İl Başkanı Yücel’in istifa etmesi durumunda parti tüzüğü gereği il başkanlığı konusunda yetki Genel Merkez’e geçecek ve Genel Merkez’in tüm yönetimi fesh ederek yeni bir yönetim atayacağı ifade edildi.

SOYER’DEN ‘ANLAŞACAĞIM İSİM’ TALEBİ

Tunç Soyer’in CHP Genel Merkez'den “sorun yaşamayacağım bir isim” talebinde bulunduğu ifade edilirken ve gönlünde İl Başkan adaylığı İçin İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım’ın olduğu ileri sürüldü.

Diğer yandan İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun yönetim dışından bir isme sıcak baktıkları ve Altan İnanç ismi üzerine yoğunlaştıkları belirtildi. Edinilen bilgilere göre; İnanç, il başkanı olma konusunda herhangi bir görüşme yapmazken başkanlık için kimseye bir talep de götürmedi.

Diğer taraftan ise, Nalbantoğlu’nun kendisinin il başkanlığı döneminde ilçe başkanlığı yapan Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus’a da sıcak baktığı ifade edildi.

İl başkanlığı için yönetim içinden İl Sekreteri Leman Tunus ve İl Başkan Yardımcısı Köksal Yıldırım’ın da adı geçerken İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman'ın adının da Genel Merkez koridorlarında konuşulduğu iddia edildi.

AĞABEY FORMÜLÜ İÇİN 3 İSİM MASADA

Öte yandan; il başkanlığı için bazı isimlerin  dışarıdan atama ve ‘ağabey formülünü’ destekledikleri öğrenilirken masada 3 ismin geçtiği ifade edili.

Edinilen bilgilere göre; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türk Parlamenter Birliği Başkanı ve 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir’i destekliyor. Dışarıdan atama formülünde adı geçen bir diğer kişinin ise İZBETON’un kentsel dönüşüm için birlikte çalıştığı İş İnsanları Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Arslanoğlu olduğu belirtilirken Arslaoğlu’nu göreve getirilmesine düşük ihtimal verildiği öğrenildi.

Dışarıdan atama ve ağabey formülünde masadaki en güçlü isimlerden diğerinin ise Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya olduğu ileri sürüldü. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası